vrijdag 19 mei 2017

Aardbei marsepein petit four



Aardbei marsepein petit four
Haaknaald nr.2 ,  Catania katoen nr.: 258 aardbei rood, 241 golf groen, 162 bruin en 100 mimosa.
.
  • Met rood: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
  • Haak 2 vasten in de 2de opening, haak dan 2 vasten in elke 4de opening. Laatste twee gewoon haken zonder te meerderen (30) 
  • Haak 12 rondes achter elkaar in elke opening 1 vaste. (30)
  • Alleen de achterste lussen: Haak de 4de en 5de samen (24)
  • Haak de 3de en 4de samen (18)
  • Haak de 2de en 3de samen (12) Vullen.
  • Haak de eerste en tweede samen (6) Draad breken, opening door rijgen en draad wegsteken.
Je hebt nu deze vorm gehaakt.
Bodem
  • Met bruin: Begin met een magische ring en haak 6 vasten in de ring (6)
  • Haak 2 vasten in elke opening (12)
  • Haak 2 vasten in elke 2de (18)
  • Haak 2 vasten in elke 3de (24)
  • Haak 2 vasten in de 2de opening, haak dan 2 vasten in elke 4de opening. Laatste twee steken gewoon haken zonder te meerderen (30)
  • Haak 2 vasten in elke 5de (36)
  • Haak alle maar alleen de achterste lussen (36) Deze lusjes blijven zichbaar, hier haak je geen halve vasten in.
  • Haak alle (36)
Blad
  • Met groen: Haak een ketting van 5 losse, haak een halve vaste in de eerste losse (of de 5de vanaf je haaknaald geteld;-) Haak nu 4 losse en haak weer een halve vaste bij de andere halve vaste in de opening. Herhaal deze stap nogmaals twee keer zodat je vier lussen voor de blaadjes hebt.
  • *Haak een halve vaste in de lus en haak dan twee losse, een stokje, twee losse en dan gelijk een halve vaste in de tweede losse vanaf je haaknaald geteld (je krijgt nu een puntje in je blad), haak nu weer een stokje in de lus, dan twee losse en haak een halve vaste in de lus.* Je gaat nu naar de volgende lus en herhaal wat tussen sterretjes staat tot je van elke lus een blad hebt gemaakt.

Je hebt nu deze vorm gehaakt.
Borduur met V steekjes verdeeld over drie rijen op het petit fourtje.
Doe dit niet te laag omdat het in een chocolade bakje staat.
Pak het blad en ga met het draad van boven naar beneden door het petit fourtje heen.
Trek hierbij de bovenkant aan zodat je een kuiltje krijgt.
Plaats de chocolade bodem en je bent klaar.
Onderaan dit bericht staat een linklijst, je kunt hier de link naar het blog bericht plaatsen van jouw gehaakte petit fourtje. 
In dit geval van een Aardbei marsepein petit fourtje
Volgende week maak ik de nieuwe kleuren bekend.
Heb je geen blog of site? Ik heb een groep-album gemaakt, je kunt je foto daar neerzetten (je zal de foto niet gelijk zien omdat ik hem eerst moet goedkeuren, i.v.m. spam) : Klik. Als het niet lukt, mail mij de foto en ik zal hem toevoegen aan het album.
Ik heb ook op Ravelry een groep opgericht voor deze Petit Four Crochet Along: klik. Daar kun je de foto's plaatsen van jouw petit fours. Nog geen Ravelry account? Het is gratis en zeker de moeite waard om te doen aangezien je er enorm veel patronen kunt vinden. De groep heb ik in het Engels opgezet zodat iedereen elkaar kan begrijpen. Ben je niet goed in Engels? Het geeft niet, dat je mee doet is het belangrijkste;-)
 Ravelry group  for the Crochet Along.
Show your Strawberry marzipan Petit Four, place the URL to your blog under this message.

1 opmerking:

nieneke nia zei

o wat is dat weer een leuk petit fourtje ..
een fijn weekend ..
groetjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...